iPhone 9 geliyor! Özellikleri ve fiyatı nasıl olacak?

iPhone 9 özellikleri ve fiyatı nasıl olacak?

İNSTAGRAM : TEKNO CADDEM
YOUTUBE : TEKNO CADDEM

İlk duyduğunuzda iPhone 11 yokmuydu nereden çıktı bu 9 diyebilirsiniz.Bildiğiniz gibi iPhone 8'den sonra 9 çıkmadı hatta X modeli iPhone 8 ile beraber tanıtıldı,bu yüzden iPhone 9 modeli atlandı peki neden ?

iPhone 8 ve X modeli 2017'de çıktı.Apple,ilk iPhone modeli olan 2G'yi 2007'de duyurduğu için tam 10.yıl dönümüne denk geldi.iPhone X modeli aslında 10.yıla özel olduğu için iPhone 9 atlandı.

Sızıntılara göre iPhone SE 2 olacaktı bu telefon fakat şuanlık iPhone 9 olduğu kesin.Hep beraber iPhone 9 hangi özellikleri barındırıyor bakalım.

iPhone SE 2 çıkış tarihi netleşiyor!

Şunu söylemeden geçmeyelim donanıma.iPhone 9 modelinin tasarımı 8 ile aynı olacak diyorlar,genel hatlar aynı fakat malzeme kalitesinde farklılıklar olacağı kesin.

Ucuz iPhone modeli diye Apple performanstan ödün vermeyi düşünmüyor.iPhone 11 serisinde gördüğümüz A13 Bionic işlemcisi yer alıyor.

 7 nm+ fabrikasyon süreci ile üretilen bu altı çekirdekli işlemcinin çalışma frekansı, 2.65 GHz'e ulaşabiliyor ve 4 çekirdekli bir grafik birimini bünyesinde barındırıyor. 3 GB RAM’e sahip olan bu telefon ile Apple uzun bir süre sonra parmak izi okuyucuya dönmüş olacak. Zira, iPhone 8 ile neredeyse aynı tasarıma sahip olacağı için Face ID'nin yerini tekrar Touch ID alacak. 

Apple uygun fiyatlı telefon stratejisini hayata geçirebilmek için arka tarafta tek kamera ile karşımıza çıkacak. Bunun iPhone 8’de karşımıza çıkan kamera ile aynı olması beklenirken, ekran tarafında 3D Touch özelliğine veda edeceğiz.

64 GB ve 128 GB olmak üzere iki depolama seçeneği sunulması bekleniyor.

iPhone 9 fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 9 fiyatı için beklentiler 399 dolar. Bu ABD pazarında iPhone 11 serisine kıyasla çok uygun bir fiyat etiketi ve çok yüksek satış rakamları anlamına geliyor. Ülkemizde vergileri ve geliş fiyatını göz önüne alacak olursak, 4500 – 5000 TL civarında bir fiyat etiketi ile karşılaşmamız kaçınılmaz görünüyor.

Hiç yorum yok

Ünlü Kamera Üreticisi Leica, Bomba Gibi Bir Telefon Çıkardı!

  1914 yılında kurulan ve dünyanın en büyük kamera üreticilerinden biri olan   Leica ‘yı genelde   Huawei   telefonlarının kameralarında gör...