Ünlü Kamera Üreticisi Leica, Bomba Gibi Bir Telefon Çıkardı!

 1914 yılında kurulan ve dünyanın en büyük kamera üreticilerinden biri olan Leica‘yı genelde Huawei telefonlarının kameralarında görürdük. Bu cihazlar tabii ki amiral gemisi olan Mate ve P serileri. Uzun zamandır mobil fotoğrafçılık üzerinden giden Leica bu sefer kendi telefonunu tanıttı.

Leica’nın ilk akıllı telefonu: Leitz Phone 1

Bu telefon aslında Sharp Aquos R6‘nın kardeş versiyonu gibi. Telefon şu anlık sadece Japonya pazarında satılıyor, ilerleyen dönemlerde diğer ülkelerde de satışa çıkar mı belli değil ama herkesin alabileceği bir telefon kesinlikle değil çünkü fiyatı dudak uçuklatan cinsten. 

Gücünü Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisinden alan Leica Leitz Phone 112 GB RAM‘e ve 256 GB depolamaya sahip yani anlayacağınız tam bir amiral gemisi! 

Leica Leitz Phone 1'in görüntüsü
Leica Leitz Phone 1’in görüntüsü

Telefonun en olay kısmı ise tabii ki de kamerası. Leica Leitz Phone 1, tam 1 inçlik 20 MP çözünürlüğünde sensöre sahip. Arka kamera dizilimini beğenen kişilerin sayısı kadar beğenmeyen kişilerin sayısı da fazla. Genel tasarımına bakıldığı zaman oldukça kaliteli ve lüks duran bir telefon.

Her şey iyi, hoş, güzel de Leica Leitz Phone 1’in fiyatı ne kadar?

Temmuz ayında satışa çıkacağı söylenen Leitz Phone 1’in fiyatı 187.920 japon yeni yani 1.705 dolar olarak belirlendi.

Tekno Caddem YouTube kanalımızı buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Ünlü Kamera Üreticisi Leica, Bomba Gibi Bir Telefon Çıkardı!

  1914 yılında kurulan ve dünyanın en büyük kamera üreticilerinden biri olan   Leica ‘yı genelde   Huawei   telefonlarının kameralarında gör...